dinsdag 16 januari 2018

Ruim 25.000 virtuele kaarsjes voor Allerzielen

Sinds de lancering van de KRO-NCRV website Voor wie steek jij een kaarsje op? hebben al ruim 25.000 mensen een virtueel kaarsje opgestoken voor een overleden dierbare. Vandaag is het Allerzielen, de dag waarop de overleden worden herdacht. Vanavond is de tv-uitzending van Voor wie steek jij een kaarsje op? te zien op NPO 2.

KRO-NCRV biedt mensen de gelegenheid een kaarsje op te steken op een internetplatform waarmee de kaart van Nederland wordt verlicht. Er wordt massaal gebruik gemaakt van deze optie. Mensen kunnen de naam van hun dierbare invullen en een foto en herdenkingstekst plaatsen op de website. Volgens Anita Witzier, presentator van Voor wie steek jij een kaarsje op? blijkt uit de enorme belangstelling de behoefte om iets concreets te doen en het vooral te delen met anderen. “Verdriet delen maakt het lichter”

Witzier presenteert het programma vanavond vanaf begraafplaats Westerveld in Driehuis. Het programmabevat bijzondere, persoonlijke verhalen en optredens van onder anderen Maan, Giovanca, René van Kooten en Niels Geusebroek.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen