Ruim 10 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix
vrijdag 17 juli 2020

Ruim 10 miljoen nieuwe abonnees voor Netflix

Netflix kreeg er in het tweede kwartaal van dit jaar meer dan 10 miljoen nieuwe abonnees bij. Vanwege de coronacrisis en het massale thuiszitten gingen omzet en winst net als een kwartaal eerder ook hard omhoog.

Maar de streamingdienst is voorzichtig in zijn verwachtingen voor het derde kwartaal. Het einde van de periode van sterke groei lijkt al weer in zicht.

Netflix zag het totaal aantal betalende klanten afgelopen periode toenemen tot een kleine 193 miljoen. De aanwas met 10 miljoen was niet zo sterk als het record van bijna 16 miljoen in de voorgaande drie maanden, maar toch bovengemiddeld. De omzet bedroeg 6,1 miljard dollar, terwijl Netflix zelf op 6,3 miljard had gerekend.

Ook de winst viel lager uit: 720 miljoen in plaats van de verwachte 954 miljoen. Volgens Netflix is het deze zomer waarschijnlijk al weer klaar met de sterke groei. Voor het derde kwartaal rekent de onderneming slechts op 2,5 miljoen nieuwe abonnees.

Dat laatste hadden veel analisten niet zien aankomen. Zij gingen in doorsnee nog uit van meer dan 5 miljoen extra afnemers in de komende periode. Beleggers reageerden geschrokken. Het aandeel Netflix ging daarom donderdag hard omlaag in de zogeheten nabeurshandel in New York.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen