RTV Noord wint Gouden NL Award
donderdag 5 april 2018

RTV Noord wint Gouden NL Award

Uit handen van minister Arie Slob ontvingen Goos de Boer, Rob Mulder, Martin Drent en Stephanie Nijssen namens RTV Noord woensdagavond de Gouden NL Award, de categorie overstijgende prijs voor de beste productie van de regionale omroepen van het afgelopen jaar.

Ze wonnen met hun online project Graag gedaan hoor een geldbedrag van 2500 euro. De uitreiking was tijdens het NL Media Event in Eindhoven, het jaarlijkse congres voor medewerkers van de regionale omroepen.

De uitreiking van de Gouden NL Award was het slotstuk van de NL Awards waar in zes categorieën de prijzen werden verdeeld. Een overzicht van alle winnaars is hier te vinden. Graag gedaan hoor is volgens de jury ‘uitgevoerd met lef. De durf om het anders aan te pakken, buiten vaste formats. De geïnterviewden en het publiek worden op een ander been gezet, met grotere bewustwording als gevolg’. Twee redactieteams gingen het hele land door, langs projecten die betaald zijn met aardgasbaten. Dit alles was live te volgen op Facebook, de site, radio en Twitter en de actie haalde veel andere media.

“Geweldig om de erkenning te krijgen van je vakgenoten”, zei winnaar Goos de Boer. “Om iets in beweging te zetten, onderscheidend te zijn en dat dat dan zo gewaardeerd wordt, is prachtig. Daar zijn we trots op.” Volgens De Boer zorgde Graag gedaan hoor voor een lach en een traan. “Het is natuurlijk een uiterst serieus onderwerp, maar door het net iets anders aan te pakken, leverde het enorm veel reacties op. Onderweg, op de locaties in het land en op al onze kanalen. En vooral de Groningers vonden het prachtig natuurlijk, dat we even wat gingen terughalen.”

Tijdens de uitreiking van de NL Awards liet minister Slob weten onder de indruk te zijn van het werk van de regionale omroepen. “De afgelopen maanden ben ik bij veel regionale media op bezoek geweest. En telkens zie ik hoe gepassioneerd journalisten daar hun werk doen. Deze prijs is natuurlijk de kers op de taart, maar ik ben trots op iedereen die zich inzet voor de regionale journalistiek.”

Bron: NL Media Event/BM

Bericht delen