Dinsdag 16 januari 2018

RTL vergroot videobereik via mobiel

RTL Nederland breidt in 2013 zijn videocontent op mobiel verder uit. Het bedrijf heeft zijn aanbod de afgelopen jaren vergroot naar zoveel mogelijk platforms. Maandag lanceerde RTL de nieuwe mobiele website van de serie Goede Tijden, Slechte Tijden.

RTL streeft naar een open distributie van videocontent en biedt zijn content aan waar en wanneer de kijker wil. Arno Otto, Managing Director Digital Media: “Kijkers zijn niet langer gebonden aan één scherm. Bij RTL investeren we in manieren om de kijker zo goed mogelijk te bereiken. Mobiel maakt een groot deel uit van dit bereik.”

Afgelopen jaar laat zien dat videocontent van RTL steeds meer mobiel wordt bekeken, grotendeels via de RTL XL app. De pageviews van de RTL websites stegen met 26 procent, maar inclusief mobiel gebruik was er zelfs een stijging van 89 procent te zien ten opzichte van 2011. GTST leverde in 2012 de meeste videoviews op van alle RTL websites, met 106 miljoen views via de RTL websites en 17 miljoen views via de RTL XL app. Otto: “Met de komst van de mobiele website zal dit bereik nog verder stijgen.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen