dinsdag 16 januari 2018

RTL Telekids lanceert eBook platform voor kinderen

RTL Telekids lanceert een nieuw platform: Telekids Boeken. Dit eBook abonnement richt zich op kinderen van drie tot twaalf jaar. Voor € 2,99 per maand worden er maandelijks tien verschillende eBooks aangeboden van gerenommeerde auteurs als Paul van Loon, Daphne Deckers, Guusje Nederhorst, Marcel van Driel, Nannie Kuiper, Marianne Busser en Ron Schröder.

Marianne Busser en Ron Schröder (Het letterwinkeltje): “Belangrijk, een website voor kinderboeken. Thuis niet alleen een tablet voor spelletjes, maar ook voor verhalen. Zo krijgen lezen en voorlezen een centrale plaats in het gezin. Dat kan ik alleen maar stimuleren.” Nannie Kuiper (Ga je mee op reis?): “Wat ik zo geweldig vind aan Telekids Boeken is dat kinderen hun tablets nu ook kunnen gebruiken om te lezen. Boeken lezen wordt op deze manier nog leuker en toegankelijker gemaakt.” Marcel van Driel (Superhelden.nl): “Met dit abonnement voor kinder eBooks kan er altijd en overal gelezen worden doordat de eBooks onbeperkt te lezen zijn op tablet, e-reader, smartphone en computer. In de auto op weg naar familie, thuis op de bank of in bed voor het slapengaan. Gesjouw met zware boeken tijdens vakanties behoort tot de verleden tijd.”

Olaf Swinarski, manager RTL Telekids: “De afgelopen jaren worden er steeds minder boeken gelezen en zien wij het tabletgebruik onder kinderen toenemen. Door deze twee samen te brengen denken wij lezen een stuk toegankelijker en leuker te kunnen maken voor kinderen die opgroeien in een digitale wereld. Lezen heeft veel voordelen; het prikkelt de verbeeldingskracht, is goed voor de ontwikkeling van het concentratievermogen en de taalvaardigheid van kinderen. Met de toegankelijke prijsstelling is Telekids Boeken voor veel mensen bereikbaar en hopen we zowel ouders als kids te inspireren niet alleen boeken te lezen waar ze bekend mee zijn, maar ook nieuwe schrijvers en genres te ontdekken.”

Het aanbod van Telekids Boeken bestaat elke maand uit tien eBooks: drie titels voor kinderen van drie tot zes, vier titels voor kinderen van zes tot negen jaar en drie titels voor de leeftijdscategorie negen tot twaal jaar. Van geanimeerde voorleesboeken tot stoere avonturenboeken, van zowel nieuw schrijftalent als bekende kinderboekenschrijvers.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen