dinsdag 16 januari 2018

RTL Nieuws hackt social media-accounts politici

RTL Nieuws heeft social media-accounts van diverse politici gehackt door gebruik te maken van eerder gelekte wachtwoorden. Op onder meer het Twitteraccount van SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij plaatste RTL Nieuws zelfs een tweet.

Kamervoorzitter Khadija Arib stelt naar aanleiding van de hacks per direct een team van deskundigen in om Kamerleden te ondersteunen en adviseren bij het beveiligen van hun sociale media-accounts.

RTL Nieuws meldt: ‘Als zelfs journalisten van RTL Nieuws met weinig werk binnen kunnen dringen, is het voor professionele hackers al helemaal een eenvoudige klus. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij en Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) behoren tot de politici waar we in hun sociale media-profielen als Twitter of LinkedIn binnen konden komen. Bij anderen lukte het om in hun Facebook-account te komen.’

De internetbeveiliging van politici is een belangrijk en actueel onderwerp. RTL Nieuws heeft daarom onderzocht hoe het staat met de online beveiliging van Nederlandse politici en politieke partijen.

Met de vermeende Russische hack bij de Democratische partij in de VS, en de verkiezingen in Nederland in het vooruitzicht, staat de dreiging van hacks hoog op de agenda. Eerder zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dat de Nederlandse regering ‘zeer alert’ is op hackgedrag van Rusland.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen