RTL MCN lanceert kinderplatform Glitch
dinsdag 4 september 2018

RTL MCN lanceert kinderplatform Glitch

RTL MCN lanceert het kinderkanaal Glitch. Dit is een online platform speciaal voor tweens (kinderen vanaf +/- 6 jaar), met stoere content en in samenwerking met YouTube-idolen.

Glitch is voor, door en met kinderen gemaakt. Het is ook wel de ‘stoorzender’ van YouTube: de plek waar alles kan en mag. Voor het eerst komen alle favoriete YouTubers bij elkaar op één kinderkanaal.

Onder anderen Gio Latooy, OnneDi en Royalistiq werken mee om leuke content te maken voor deze doelgroep. Maar ook bekende kids als Senna Bellod (bekend van Kalvijn) en Dante van Clonny Games zijn te zien op Glitch. De thema’s van de formats zijn gericht op challenges en wetenschap. Vanaf 6 september om 16.00 uur start het eerste format Hallo met Glitch op het YouTube-kanaal en in oktober start het tweede format Pittige Challenge.

Hallo met Glitch is een challenge-programma, waarin een van de bekende gezichten van Glitch samen met een jonge deelnemer (10 t/m 16 jaar) iemand aan de telefoon prankt. De uitdaging is om degene aan de telefoon te laten geloven in de van-te-voren-bedachte grap.

In Pittige Challenge is in iedere aflevering een bekende YouTuber te gast. In deze spicy show krijgen de gasten verschillende persoonlijke- en quizvragen die zij moeten beantwoorden. Hierdoor komen zij in een voortdurende tweestrijd: de waarheid vertellen, het juiste antwoord geven of zwijgen en het foute antwoord geven met super spicy food als tegenprestatie.

Bron: RTL MCN/BM

Bericht delen