RTL MCN gaat op in Divimove
maandag 15 juli 2019

RTL MCN gaat op in Divimove

RTL Group voegt zijn online videonetwerken in Noord-Europa samen onder één vlag, die van Divimove. Dat betekent dat RTL MCN in Nederland als losse eenheid wordt opgeheven.

Behalve RTL MCN sneuvelt ook United Screens, dat ook opgaat in Divimove. Aan de activiteiten onder die labels verandert weinig. RTL MCN werkt voor makers als Kalvijn, OnneDi, Touzani, Royalitic en HanWe. Op niet-exclusieve basis verzorgt het de commerciële exploitatie van hun kanalen. Sinds een jaar heeft Divimove uit Berlijn ook een kantoor in Nederland.

De combinatie van de Noord-Europese titels levert een videonetwerk op met daarin duizend digitale videomakers in negen landen. Divimove claimt dat het daarmee Europa’s grootste digitale productiehuis is. CEO Tobias Schiwek begeleidt de integratie van de drie bedrijven.

RTL Group zegt dat de online videotak goed is voor een jaaromzet van vijftig miljoen euro. Het mediaconcern wil fors gaan investeren in contentproductie, reclameverkoop en datatechnologie om de omzet binnen 2,5 jaar te verdubbelen naar honderd mijoen euro. Tegen die tijd moet het ook bijdragen aan de winst.

Twee maanden geleden vertrok Erik Kepper als managing director bij RTL MCN. Zijn positie is daarna niet meer ingevuld. RTL MCN, de afkorting van multichannel netwerk, werd in 2014 opgericht.

Bron: Emerce/BM

Bericht delen