dinsdag 16 januari 2018

RTL maakt apps voor Apple Watch

Buienradar en RTL Nieuws hebben beiden een app ontwikkeld voor de Apple Watch. Met het beschikbaar maken van de apps loopt de RTL Nieuwsgroep voorop in de markt. Voor de Apple Watch zijn straks naar verwachting slechts een handvol Nederlandse apps beschikbaar.

De RTL Nieuws-app bevat een kort overzicht van de laatste headlines en de mogelijkheid tot het instellen van alerts. De app van Buienradar geeft de regenverwachting voor het komende uur op de locatie waar de horlogedrager zich bevindt. Een grafiek geeft de lokale weersontwikkeling aan. De app bevat ook een overzichtskaart van Nederland met het actuele weerbeeld en heeft de mogelijkheid tot het instellen van notificaties.

Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: “Bij RTL Nieuws vinden we het belangrijk dat iedereen zich op welk device dan ook kan laten informeren over het laatste nieuws. Wearable devices staan nog in de kinderschoenen, maar wij zien het als een groeimarkt. RTL Nieuws stelt je in staat het nieuws te volgen terwijl het gebeurt. Deze app brengt nieuws nog dichterbij, in de vorm van headlines en notificaties.”

Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer: “Het succes van Buienradar is mede te danken aan ons streven op ieder nieuw platform als eerste aanwezig te zijn met een speciale toepassing of app. Bij de Apple Watch konden we dus niet achterblijven. We hebben dan ook als één van de eerste Nederlandse partijen een app ingediend bij de App Store. Hierbij hebben wij bewust gekeken naar functionaliteiten binnen Buienradar die overzichtelijk, beknopt en relevant zijn voor de Apple Watch.”

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen