dinsdag 16 januari 2018

RTL Lounge populair bij vrouwen

De digitale zender RTL Lounge is de ultieme vrouwenzender van Nederland. Uit het jaarrapport van Stichting KijkOnderzoek (SKO) over 2014 blijkt dat tachtig procent van de RTL Lounge kijkers valt in de categorie Vrouw 6+. Dit percentage ligt hoger dan bij vrouwenzenders TLC (78.6%), RTL8 (64,2%) en Net5 (63,5%).

De cijfers van RTL Lounge zijn over de hele dag berekend, van maart tot en met december 2014. Het themakanaal is sinds 17 februari 2014 opgenomen in de full audit meting van SKO. RTL Lounge heeft zich ontwikkeld tot een sterk merk met dramaseries als Drop Dead Diva en Hollyoaks en lifestyleprogramma’s als All on the Line en The Little Paris Kitchen. Daarnaast zijn de previews van Goede Tijden, Slechte Tijden en The Bold and the Beautiful al jaren succesvol op het themakanaal.

In 2015 zet de digitale zender deze programmering voort. Zo is de populaire Australische dramaserie Wonderland onlangs begonnen en richt RTL Lounge zich op thema’s als de FashionWeek in Amsterdam en Valentijnsdag.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen