dinsdag 16 januari 2018

RTL koopt Buienradar

RTL Nederland heeft donderdag de overname van Buienradar bekend gemaakt. Buienradar is in 2006 opgericht en gaat vanaf 1 april aanstaande deel uitmaken van RTL Nederland. Hiermee is RTL Digitaal ‘de grootste aanbieder van weer, verkeer en nieuws’. Daarnaast zorgt de overname ervoor dat RTL behoort tot de vijf grootste digitale spelers van Nederland.

Arno Otto, Managing Director Digital Media van RTL Nederland, over de overname: “Buienradar is een bedrijf dat een grote waarde vertegenwoordigt voor de digitale positie van RTL. Met deze overname gaat een langgekoesterde ambitie in vervulling. We maken autonoom al een grote groei door en met de overname groeit ons digitale bereik met maar liefst 50%.”

“Naast onze positie in radio en tv, zijn we nu een hoogwaardige speler met digitale media. Het weer is gespreksonderwerp nummer 1 voor Nederlanders. Met de overname van Buienradar zijn we de onbetwiste nummer 1 aanbieder van weer, verkeer en nieuws en spelen we als RTL scherp in op een belangrijke dagelijkse behoefte van ons publiek.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen