dinsdag 16 januari 2018

RTL komt met nieuwe GTST-app

RTL 4 komt deze zomer met een nieuwe GTST-app. Vanaf 4 juli wordt met de app een brug geslagen tussen de laatste aflevering van het seizoen en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen op maandag 2 september.

Met de app start een ontdekkingstocht naar antwoorden op de vele vragen waar de kijkers na de zomercliff mee blijven zitten. Voor welke inwoner van Meerdijk slaat het noodlot toe tijdens de gezamenlijke parachutesprong? Met de GTST: Spring Levend app gaan fans zeven weken lang op onderzoek uit, waarbij ze op maandag, woensdag, vrijdag en zondag informatie ontvangen om het verhaal verder te ontrafelen.

De app zit vol beeldmateriaal en informatie die een nieuw licht werpen op de dramatische gebeurtenis. Sommige informatie moet ontgrendeld worden door het spelen van spelletjes en het invoeren van codes. De codes zijn overal te vinden: online, op televisie en radio, in kranten en op diverse locaties door heel Nederland.

Na het ontgrendelen van alle informatie kunnen gebruikers wekelijks een badge verdienen. Wanneer ze alle badges hebben verzameld, maken ze kans op één van de prijzen: hun eigen naam als personage, een acteerworkshop van Joep Sertons, figureren in de 5000ste aflevering of een GTST-make over. Daarnaast wordt elke week een prijs uitgeloofd aan de speler met de meeste punten.

Arno Otto, managing director digital media bij RTL: “Het eerste concept Wie is Tim? haalde al in de eerste week de nummer-1 positie in de ranking van gratis downloads in de App Store. 215.000 actieve spelers en veel enthousiaste reacties van de fans waren voor ons reden genoeg om ook dit jaar de zomerstop te overbruggen. Een mooie afsluiting van het best bekeken seizoen sinds 2004.”

De app is een samenwerking van RTL Nederland, Endemol en The Project Factory. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android smartphones.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen