Dinsdag 16 januari 2018

RTL en NPO deelnemers volg-me-niet-register

Vanaf dinsdag 30 augustus is het digitale volg-me-niet-register een feit. Hiermee zet de branche een belangrijke eerste stap naar een transparantere internetervaring. De belangrijkste Nederlandse internetexploitanten lanceren, onder leiding van het IAB Nederland, een zelfreguleringsinitiatief om de privacy van internetgebruikers te beschermen.

Op 10 april 2011 kondigde de digitale branche aan een volg-me-niet-register te starten om de privacy van gebruikers te garanderen. De afgelopen maanden hebben grote internetexploitanten als Sanoma Media, Microsoft, De Persgroep Nederland, Google, Telegraaf Media Nederland, Ster, Publieke omroep, WebAds, Wegener, IDG, RTL, IMNetworks en IAB Nederland dit uitgewerkt in een praktisch uitvoerbaar plan. Hierbij staat voorop dat de branche internetgebruikers werkelijke controle wil geven bij hun dagelijks internetgebruik.

Concreet zal vanaf 30 augustus een zogenaamd ‘informatie-icoon’ bij elke advertentie worden getoond. Dit icoon leidt naar een landingspagina met daarop de privacypolicy van de desbetreffende organisatie. Vanuit deze pagina kan er worden doorgeklikt naar www.youronlinechoices.eu/nl. Op deze site kan de consument zien welke partijen cookies op zijn computer plaatsen en kan deze de betreffende cookies aan- of uitzetten. De internetpartijen die al bij de lancering actief zijn representeren gezamenlijk meer dan 75% van het Nederlandse internetbereik. Door deze integrale benadering is voor de consument sprake van eenduidige en herkenbare communicatie over online privacy en het instellen van advertentievoorkeuren via het informatie-icoon.

Bron: IAB

Bericht delen