Dinsdag 16 januari 2018

RTL app Matchwinner beschikbaar

Vanaf donderdag is de Matchwinner app gratis te downloaden in de App Store en Google Play. Via de app van kan iedereen meespelen met de voetbalquiz. Iedere dag staan er elf nieuwe voetbalvragen klaar. In de app kunnen spelers elkaar uitnodigen om bijvoorbeeld tegen hun hele voetbalteam of vriendengroep te spelen.

Uit de statistieken blijkt welke fans van welke ere- of eerstedivisieclub of uit welke provincie beschikken over de beste voetbalkennis. Het gelijknamige televisieprogramma is vanaf 11 april iedere maandag te zien bij RTL 7 om 22.00 uur. Na Voetbal Inside neemt Wilfred Genee de kijker mee in de wereld van de echte voetbalkenners.

In de nieuwe voetbalquiz wordt gespeeld in vijf categorieën. Een spel waarbij het draait om de juiste keuzes in combinatie met een goede voetbalkennis. Welke categorie wanneer wordt gespeeld bepaalt de deelnemer. In de eerste categorie moet hij of zij minimaal één van de vijf vragen goed hebben, in de laatste categorie moet de speler vijf van de vijf vragen goed beantwoorden om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Ieder aflevering ontvangt Genee een voetbalspecialist in de studio. Kees Jansma, Evert ten Napel of Leo Driessen leven mee met de kandidaat en geven historische duiding bij de vragen.

De speler verdient meer geld naarmate hij verder komt in het spel. Tijdens het spel zijn er twee hulplijnen waar de kandidaat gebruik van kan maken. De ‘replay’ kan eenmalig worden ingezet na het geven van een fout antwoord. Daarnaast neemt iedere deelnemer een groep vrienden mee die vanuit een andere studio bij een vraag mogen helpen.

Het gewonnen bedrag, dat kan oplopen tot 10.000 euro, komt ten goede aan een amateurvoetbalvereniging naar keuze. Bovendien krijgt de deelnemer zelf ook dit bedrag uitgekeerd. Beide bedragen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen