Roek Lips start YouTube-kanaal Nieuwe Leiders
zaterdag 1 februari 2020

Roek Lips start YouTube-kanaal Nieuwe Leiders

Vanaf maandag 3 februari kan iedereen op het nieuwe YouTube-kanaal Nieuwe Leiders korte documentaires bekijken. Roek Lips maakt de kijker onderdeel van zijn persoonlijke zoektocht naar essentiële levensvragen in deze continu veranderende wereld.

Zo spreekt hij met onder anderen de onlangs overleden hoogleraar Paul de Blot, commandant bd Peter van Uhm, prinses Irene van Lippe Biesterfeld en oud-diplomaat Edy Korthals over leven, leiderschap en in verandering zijn.

Roek Lips, voormalig netmanager van de NPO, zegt over onze continu veranderende wereld: “Het viel me op dat zoveel mensen het gevoel hebben overvraagd te zijn. Dat belemmert onze persoonlijke ontwikkeling en leidt tot verwarring. Het viel me ook op hoeveel verlangen er is om tot nieuwe inzichten te komen. Die verwarring trof ik op zoveel plekken aan dat ik op zoek ging naar antwoorden.”

Lips heeft inmiddels met meer dan vijfendertig mensen gesproken waaronder ook Reinbert de Leeuw (componist, dirigent), Herman Wijffels (oud-voorzitter Rabobank en SER), Lenette Schuyt (organisatiekundige), Hans Clevers (stamcel-bioloog), Jan Rotmans (transitiekunde) en Margareth Wheatley (organisatiekundige).

“Nieuwe gesprekken volgen in de komende maanden”, aldus Lips. “Het ene gesprek leidt vaak tot een volgende, het is een zoektocht die blijft boeien waardoor een verrassend en verrijkend documentair project is ontstaan. Inzichten die ons kunnen helpen om wijzer te worden.”

Nieuwe Leiders wordt mede mogelijk gemaakt door de Fred Foundation, PnP Media en De Ontwikkelgroep.

Bron: Nieuwe Leiders/BM

Bericht delen