Roddelpraat niet terug op longlist Televizier-prijs, makers naar rechter
zaterdag 21 augustus 2021

Roddelpraat niet terug op longlist Televizier-prijs, makers naar rechter

Het onlineprogramma Roddelpraat is vrijdag niet teruggekeerd op de longlist van de Televizier-Ster voor Online Videoserie. Dit betekent dat makers Jan Roos en Dennis Schouten hun stap naar de rechter ook definitief zullen gaan maken.

De serie werd eerder door de organisatie uit de selectie gehaald, omdat deze groepen in de samenleving zou beledigen. Roos en Schouten sommeerden de Televizier-organisatie daarop het programma voor vrijdagavond 18.00 uur weer op te nemen in de selectie, maar dit is niet gebeurd.

“We staan niet, zoals gevraagd, om 18.00 uur weer op een verkiesbare plek. Er volgt dus nu een kort geding. Daarin eisen we dat we weer op de lijst komen en dat het stemmen voor de onlineserie over moet worden gedaan”, valt te lezen op de website van Roddelpraat.

Juridisch traject
“Het juridische traject is in handen van onze advocaten en wij zijn vol vertrouwen”, laat Televizier weten aan Nu.nl. Schouten meldt dat noch hij noch de advocaat die het programma had ingeschakeld is benaderd door Televizier over de beslissing om Roddelpraat niet meer te laten terugkeren in de nominatielijst.

De programmamaker vindt daarnaast dat het stemproces op deze manier en vanwege de verwachte bureaucratie van de aangespannen zaak negatief wordt beïnvloed. Hij meent dat Roddelpraat – mocht het überhaupt nog terugkeren op de lijst – nu “al op zo’n grote achterstand staat”, dat winnen bijna niet meer mogelijk zal zijn. “Nu spelen alleen nog principe en eerlijkheid een rol.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen