dinsdag 16 januari 2018

RNW start nieuwe site en regiosites

Radio Nederland Werdeldomroep is bezig met de opbouw van een nieuw productportfolio, waarbij de omroep online regionale en thematische merken ontwikkelt, gericht op een jonge doelgroep in de doellanden van RNW.

Vrijdag is de nieuwe site van de omroep live gegaan: www.rnw.org.

Onlangs lanceerde RNW de Chinese website www.helanonline.cn. Dit is de eerste regiosite, die met een eigen local brand werkt. Binnenkort volgen de nieuwe sites voor de Latijns Amerikaanse en Arabische landen en later dit jaar Afrika.

Daarnaast investeert RNW gericht in thema’s. Bijvoorbeeld Love Matters, als internationaal merk op gebied van seksualiteit, relaties en gezondheid. Dit merk draait met lokale sites in India, Latijns Amerika (Hablemos d’Amor) en sinds kort ook Afrika (www.lovematters.co.ke). Later dit jaar volgen nog een Chinese versie en een Arabische.

Op het gebied van International Justice is de omroep gestart met een site gericht op Ivoorkust: regardssurgbagbo.net. Hiermee wordt aandacht besteedt aan het ICC proces tegen de voormalige Ivoriaanse president Laurent Gbagbo. De site biedt een podium voor alle partijen (pro en contra!) om vanuit persoonlijke verhalen en getuigenissen de discussie over recht en onrecht aan te gaan. Komende week wordt dit concept in samenwerking met This Is Africa (TIA) ook gelanceerd in Kenia. Er komt dus een vergelijkbaar platform gericht op de processen tegen de Keniaanse regeringsleiders die binnenkort terecht staan in Den Haag.

Maandag start een speciaal TEDx Event rond het thema peace & justice, mede in het licht van 100 jaar Vredespaleis. RNW is coproducent van dit event en heeft onder andere de site gerealiseerd: tedxhagueacademy.org.
De komende periode zullen meer ontwikkelingen binnen RNW steeds beter zichtbaar worden online.

Bron: Radio Nederland Wereldomroep/Broadcast Magazine

Bericht delen