Dinsdag 16 januari 2018

Regionale omroepen brengen app: MIjN REGIO

De gezamenlijke regionale publieke omroepen komen met de nieuwe app MIjN Regio. De app is woensdag gepresenteerd tijdens het jubileumcongres ‘25 jaar regionale omroep in heel Nederland’ van de stichting ROOS.

Gebruikers kunnen met deze app op heel eenvoudige wijze hun eigen selectie maken van nieuws uit de eigen omgeving en nieuws uit geselecteerde steden of regio’s.

Het is voor het eerst dat de nieuwsberichten van de regionale omroepen op zo’n grote schaal gebundeld worden. Elke regionale omroep maakt zijn eigen nieuws. Dertien regionale omroepen tezamen hebben zo’n groot en uniek nieuwsaanbod dat het idee werd geboren hier meer mee te doen. Mensen hebben behoefte aan nieuws uit de omgeving, maar willen bijvoorbeeld ook graag weten wat er in hun geboortedorp speelt of in de gemeente waar hun ouders wonen. Met MIjN Regio is dat nu mogelijk: je maakt een filter aan en bepaalt zelf welk nieuws je wilt zien.

Iedere regionale omroep heeft een eigen app voor smartphone en tablet waar veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. MIjN Regio is een aanvulling op deze bestaande apps, een extra service, die grensoverschrijdend is. Zo kan bijvoorbeeld een inwoner van het Gelderse Hattem het nieuws uit Gelderland en uit het nabijgelegen Overijsselse Zwolle ontvangen. MIjN Regio verzamelt al het nieuws, de gebruiker kiest en kan zijn keuze voortdurend naar zijn eigen wensen aanpassen.

De MIjN Regio app is ontwikkeld door Peperzaken en vanaf vandaag verkrijgbaar in de Apple Appstore en de Google Play Store. Er is een speciale variant voor tablets.

Bron: Stichting ROOS

Bericht delen