dinsdag 16 januari 2018

Redactie LINDAnieuws te gast bij Facebook

Facebook Benelux opent morgen officieel haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. De redactie van LINDAnieuws en LINDA.tv is daar de hele dag live bij. LINDAnieuws kreeg deze uitnodiging van Facebook omdat zij LINDAnieuws als koploper ziet in het bereiken van haar publiek via Facebook.

Behalve LINDAnieuws staan er morgen ook andere ‘explorers’ in de spotlight, mensen die Facebook op een bijzondere of inspirerende manier inzetten. LINDAnieuws verwacht nog dit jaar de 500.000ste Facebook fan te verwelkomen. De redactie van LINDAnieuws werkt vandaag al op het nieuwe hoofdkantoor, waar zij ook verschillende workshops van Facebook krijgt aangeboden. Morgen is de berichtgeving van LINDAnieuws gefocust op Facebook; met verhalen over de impact van Facebook op het leven van mensen, Facebook livestreams die een kijkje in het nieuwe pand geven en natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van alle nieuwe Facebook-tools. LINDA.tv reporter Iris van Lunenburg gaat prangende vragen die leven bij Facebook-gebruikers live stellen aan algemeen directeur van Facebook Benelux, Arno Lubrun.

Facebook is voor LINDAnieuws een belangrijk platform. Jildou van der Bijl – creatief directeur Mood for Magazines en algemeen hoofdredacteur van LINDA: “Sommige (media)bedrijven zijn misschien bang voor de macht van Facebook. Wij zijn van mening dat verhalen er zijn om gedeeld te worden. Dat is altijd de contentstrategie van LINDA. geweest, al voordat social media bestond. Wij brengen verhalen die mensen willen doorvertellen en Facebook en Instagram zijn daarvoor de perfecte platformen. Mede dankzij Facebook is LINDAnieuws in 3 jaar tijd uitgegroeid naar 3.8 miljoen unieke bezoekers per maand en hopen we nog dit jaar het magische getal van de 500.000ste Facebook- fan te behalen.”

Tineke Meijerman – corporate communications Facebook Benelux: “We zijn heel trots om het LINDA.team 2 dagen in het nieuwe kantoor Facebook in Amsterdam te mogen ontvangen. De manier waarop zij Facebook inzetten om het LINDA. publiek te bereiken is van het allereerste begin van LINDAnieuws naast effectief ook keer op keer vernieuwend gebleken. Ook nu weer zal LINDAnieuws als één van de eerste Nederlandse media een nieuwe functie uittesten: Facebook Live with. Dit is een nieuwe toepassing van Live waarbij iemand vanuit een andere locatie mee kan praten in een Live uitzending.”

Bron: LINDA./Broadcast Magazine

Bericht delen