Recordaantal nieuwe abonnees voor Netflix
woensdag 22 april 2020

Recordaantal nieuwe abonnees voor Netflix

Netflix heeft nog nooit zo veel nieuwe abonnees binnen een kwartaal verwelkomd als in de eerste drie maanden van 2020: 15,8 miljoen wereldwijd, maakte de streamingdienst woensdag bekend. De recordstijging is het gevolg van de coronamaatregelen, waardoor veel mensen thuis moeten blijven.

De verwachting was dat Netflix in de eerste drie maanden van dit jaar zeven miljoen nieuwe abonnees bij kon schrijven, maar het werden er dus ruim twee keer zo veel. In totaal heeft Netflix nu 182,9 miljoen abonnees.

Een soortgelijke groei verwacht Netflix niet voor de komende kwartalen. De streamingdienst verwacht in de periode juli tot december minder nieuwe abonnees dan een jaar eerder, omdat het aantal nieuwe abonnees naar verwachting afneemt naarmate de lockdownmaatregelen in verschillende landen worden versoepeld of zelfs opgeheven.

Daarnaast hebben veel mensen die in het tweede gedeelte van dit jaar een abonnement zouden nemen dat door de coronacrisis eerder gedaan, zegt Netflix in een bericht aan de aandeelhouders.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen