dinsdag 16 januari 2018

Record voor app Weet Ik Veel

De app van RTL 4-kennisquiz Weet Ik Veel heeft een record bereikt van 1 miljoen downloads. Dit betekent dat één op de twee kijkers de app heeft gedownload. Met het record aan downloads en 327.000 actieve spelers, overstijgt de app  internationale formats zoals Britain’s Got Talent.

Managing Director Digital Media, Arno Otto: “We zijn ontzettend trots op het succes van de app. De lancering ging niet zonder slag of stoot, maar door de obstakels die we zijn tegengekomen hebben we veel nieuwe kennis opgedaan. Die gaan we gebruiken voor verdere innovatie. De door de app gebroken records bewijzen de behoefte aan een totaalbeleving. Kijkers willen betrokken worden; voorafgaand aan het programma, tijdens de uitzendingen en daarna. Deze beleving wordt gecreëerd met de inzet van relevante aanvullende digitale toepassingen, zoals de Weet Ik Veel app.”

Met de app kunnen kijkers thuis elke week vanaf de bank meespelen. In vijf rondes met tien algemene kennisvragen kunnen kijkers met elkaar, tegen elkaar, tegen de kandidaten in de studio én tegen de rest van Nederland spelen. Kijkers kunnen in de app net als in het programma meespelen voor Windows prijzen. Zaterdag is de laatste aflevering van de quiz van Linda de Mol te zien.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen