Dinsdag 16 januari 2018

Microsoft komt met concurrent Google TV

Softwaregigant Microsoft presenteert woensdag een eigen serie settopboxen die de concurrentie met Google TV en Apple TV moeten aangaan. Dat meldt de Amerikaanse krant The Seattle Times. Het bedrijf houdt dezelfde strategie aan als bij pc’s en telefoons: Microsoft ontwikkelt de software terwijl andere elektronicabedrijven de hardware verzorgen.

Volgens de krant is de nieuwe software gebaseerd op Windows Embedded met de gebruikersinterface die ook in Windows Media Center gebruikt wordt. De bedoeling is dat gebruikers content kunnen streamen via specifieke diensten en vanaf hun eigen pc’s. De boxen moeten allemaal rond de $ 200 gaan kosten. Het is nog niet bekend welke hardwarepartners de softwarereus heeft weten te strikken.

Met de settopboxen gaat Microsoft ook op dit vlak de concurrentie aan met aartsrivalen Google en Apple. Beide bedrijven hebben al een eigen variant van deze dienst. Google’s versie, Google TV, is eind 2010 gelanceerd in de VS, maar werd met weinig enthousiasme ontvangen. Google heeft producenten van hardware voor het systeem dan ook gevraagd om op de Consumer Electronics Show (CES) geen nieuwe Google TV-apparaten te tonen. De zoekgigant wil eerst de software verbeteren voor het er weer mee naar buiten treedt. Veel grote omroeporganisaties in de VS willen geen distributie van hun programma’s via Google TV.

Bron: Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen