Dinsdag 16 januari 2018

Z@pp lanceert virtuele spelwereld

Op 21 april lanceerde Z@PP de Z@PPzone, een virtuele spelwereld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. In deze wereld kunnen kinderen gamen en met elkaar communiceren. Bovendien is aan deze wereld een spaarsysteem gekoppeld, waarmee kinderen in deze wereld en op de site van Z@PP flappen kunnen sparen. Deze gespaarde punten kunnen zij investeren in de verschillende games. De Z@PPzone is gratis.

Hoofdrolspelers in de wereld van Z@PPzone zijn de Z@PPers: karakters van Z@PP. Iedere Z@PPer heeft een eigen game die bij zijn of haar karakter past, zoals een puzzel game, platform game, dress-up game, adventure game of een race. Via de site kan men inloggen op zijn of haar Z@PPprofiel en daarmee de zone betreden. De kinderen komen op een centrale plek in de Z@PPzone aan. Om te kunnen manoeuvreren door de wereld maken zij een avatar aan. De bezoekers communiceren via hun avatar met elkaar en gebruiken hiervoor speciale signalen (waterballonnen, verfbommetjes en dergelijke) en prefab-berichten. Hierdoor wordt cyberpesten onmogelijk gemaakt.
 
Bezoekers van de Z@PPzone kunnen hier met hun vriendjes rondlopen en gamen. Een keer per dag is er een battle van 16.00 tot 18.00 uur, waarbij kinderen met elkaar strijden om de highscore van de dag. Ook kunnen ze op bezoek gaan in de zone van een Z@PPer (een soort kamer van de Z@PPer).
 
De Z@PPzone is ontwikkeld door IJsfontein in samenwerking met de NPO. Het design van de avatar en de Z@PPers is gemaakt door Terralemon en Space Babies is verantwoordelijk voor de implementatie van het flappensparen in de website van Z@PP.

Bron: Z@PP/Broadcast Magazine

Bericht delen