dinsdag 16 januari 2018

YouTube werkt samen met AVRO

YouTube kondigt vandaag een samenwerking aan met de AVRO, Het Koninklijk Concertgebouworkest,  Het Concertgebouw, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, gerenommeerde Nederlandse conservatoria en sterren uit de wereld van klassieke muziek om het YouTube Symfonie Orkest 2011 (youtube.nl/symphony) te introduceren. Amateurmusici krijgen hierbij de gelegenheid om hun muziekkennis en –ervaring met elkaar te delen onder begeleiding van een aantal van ’s werelds meest vooraanstaande klassieke artiesten.

De musici die voor het YouTube Symfonie Orkest 2011 worden geselecteerd, worden uitgenodigd om deel te nemen aan een weekvullende muziektop in het Sydney Opera House in maart 2011. Deze week zal in het teken staan van oefeningen en master classes en eindigt met een gezamenlijk optreden onder leiding van dirigent Michael Tilson Thomas.

De aankondiging van nieuwe auditieronde volgt op het succes van het oorspronkelijke YouTube Symfonie Orkest, dat na duizenden muzikale inzendingen uit alle delen van de wereld, meer dan 90 finalisten uit 30 landen bijeen bracht voor een uitverkocht optreden in Carnegie Hall in april 2009.

De online auditieronde voor het YouTube Symfonie Orkest 2011 is van start gegaan op 12 oktober en eindigt op 28 november. Om voor deelname in aanmerking te komen, krijgen musici uit alle delen van de wereld de gelegenheid om auditievideo’s op basis van speciaal uitgekozen muziekstukken te uploaden waarin zij blijk geven van hun muzikale en technische kwaliteiten. Een nieuw element dit jaar is een tweede auditieronde voor solo-improvisatoren die geen klassieke instrumenten bespelen.

Zij kunnen een video van een originele improvisatie uploaden op basis van de nieuwe compositie Mothership van Mason Bates. Hiermee maken ze kans om hun eigen solo te spelen tijdens het uiteindelijke optreden. Een jury van experts uit toonaangevende orkesten uit alle delen van de wereld maken een selectie uit de inzendingen voor beide auditiecategorieën. YouTube-gebruikers krijgen van 10 december tot en met 17 december 2010 de kans om online hun stem uit te brengen op een van de halvefinalisten.

De namen van de muzikanten die op basis van deze stemming worden uitgekozen, zullen op 11 januari 2011 op YouTube bekend worden gemaakt. De officiële wedstrijdregels voor inzendingen en een overzicht van veel gestelde vragen zijn te vinden op het kanaal van het YouTube Symfonie Orkest.

Bron: AVRO

Bericht delen