dinsdag 16 januari 2018

YouTube brengt speelfilms tegen betaling

Google onderhandelt met de grootste filmstudio’s om een pay per view-kanaal op YouTube te kunnen openen. Consumenten zouden tegen betaling actuele films kunnen bekijken. De online videotheek zou nog voor het einde van het jaar de deuren moeten openen in Amerika. Vanwege de juridische complexiteit rondom eigendoms-, distributie- en uitzendrechten volgen Europa en andere delen van de wereld op een later moment.

Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen rondom de onderhandelingen. De mondiale bereik van YouTube spreekt de filmstudio’s aan. Daarnaast kunnen ze via dit directe distributiekanaal hogere winstmarges boeken dan wanneer ze hun producties via de kanalen van meerdere tussenpartijen moeten verkopen. Bovendien is een bedrijf als Google als geen ander in staat om grote volumes internetverkeer naar de filmsectie te loodsen.

YouTube is geen onbekende partij in de filmwereld. In april 2009 tekende de Google-dochter al een overeenkomst met CBS, Sony en MGM om hun oudere producties te gebruiken voor de toen nieuwe Movies-sectie. Daar kunnen internetters complete speelfilms gratis in HD bekijken.

Bron: Emerce

Bericht delen