Dinsdag 16 januari 2018

XS4ALL voegt zich in zaak BREIN tegen Ziggo

XS4ALL zal zich voegen in het kort geding dat BREIN tegen Ziggo heeft aangespannen. BREIN eist dat Ziggo de site van The Pirate Bay blokkeert voor haar klanten. Volgens de Internet Service Providers is dit een vorm van internetcensuur die in een democratische rechtsstaat niet past. Door zich te voegen, bestrijdt XS4ALL de eis van BREIN samen met Ziggo. De zaak dient op 28 juni bij de Rechtbank in Den Haag.

Internet Service Providers (ISP’s) kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor informatie op hun eigen servers, maar niet voor informatie op servers van anderen. “Het fundament van internet is juist dat ISP’s het verkeer van hun gebruikers ongefilterd doorlaten, ze zijn slechts een doorgeefluik,” zegt Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL. “De website van The Pirate Bay staat niet op een server van Ziggo, dus kan Ziggo niet verantwoordelijk worden gehouden voor het blokkeren van die website. BREIN is dus aan het verkeerde adres.”

Huijbregts: “De oplossing voor dat probleem moet niet gezocht worden in het inperken van burgerrechten, maar in innovatie.” XS4ALL startte daarom onlangs het burgerinitiatief Muziekenfilm4all.nl, waarmee ze de entertainmentindustrie wil bewegen alle muziek en films direct legaal op internet aan te bieden.

Bron: XS4ALL

Bericht delen