Dinsdag 16 januari 2018

VI Radio dinsdag gestart

Het digitale radiostation VI Radio is dinsdagmiddag om 12.15 uur van start gegaan. De officiële lancering van de samenwerking tussen Voetbal International en Radio 538 werd op de redactie in Gouda door tal van media bijgewoond. Op de redactie van Voetbal International is een professionele studio gebouwd, van waaruit dagelijks het actuele voetbalnieuws is te horen in combinatie met muziek. Het station is te beluisteren via de website van Voetbal International en ook via 538voetbal.nl.

Voluit heet de zender VI Radio powered by Radio 538, omdat het een samenwerking betreft tussen Radio 538 en Voetbal International. Radio 538 verzorgt de techniek en het muziekformat. De muziek is voornamelijk top-40, dus pop en rock.

Radio 538-dj Niek van der Bruggen is de zogeheten stationvoice van VI Radio. De redactie van Voetbal International zorgt voor de journalistieke invulling van het voetbalnieuws. Op ieder vol uur is er een nieuwsbulletin van het ANP en ieder half uur een voetbalnieuwsbulletin. Bovendien: om kwart vóór en kwart over het uur zijn er up-to-date gesprekken met VI-verslaggevers, net als met hoofdredacteur en creatief directeur Johan Derksen van VI.

Voor VI Radio zijn twee ervaren presentatoren aangetrokken: Etienne Verhoeff (32) en Bart Nolles (28). Beiden zijn al jaren werkzaam in de journalistiek, zowel voor de radio als televisie. Ze zijn afkomstig van RTV Rijnmond, waar ze diverse programma’s presenteerden.

Het nieuwe radiostation gaat zeven dagen per week, 24 uur per dag, uitzenden. VI Radio 538 begint als een internetstation, maar het is de bedoeling zo snel mogelijk de ether in te gaan. Adjunct-hoofdredacteur Michel van Egmond, verantwoordelijk voor de televisie- en radiotak van Voetbal International, krijgt de redactionele leiding van VI Radio.

Bron: Voetbal International

Bericht delen