Dinsdag 16 januari 2018

UPC lanceert website om tv-opnames te programmeren

Kabelaanbieder UPC kondigt maandag een mobiele website aan waarmee je je digitale tv-ontvanger kunt programmeren. De website is al online beschikbaar maar zal op de IBC-beurs in de RAI worden onthuld. Via http://m.tvgids.upc.nl kun je onderweg zien wat er op televisie komt via de UPC TV Guide. Na inloggen met het ‘Mijn UPC’-account kan een opname geprogrammeerd worden.

Ook is het mogelijk een herinnering voor het programma in te stellen. In de tv-gids is vervolgens een rode lijn onder het tv-programma te zien, als aanduiding dat er een opname gepland staat. Mocht er een conflict optreden met een andere opname die al eerder is ingeprogrammeerd, dan heb zijn er twee mogelijkheden: aangeven dat de nieuwe opname voorrang krijgt, of dat de oude opnames belangrijker zijn.

UPC is sinds december vorig jaar bezig met een iPhone-applicatie. Ook daarmee kunnen klanten vanaf hun settopbox op afstand tv-programma’s opnemen. In december kwam de eerste informatie over de app naar buiten, met de belofte dat de app in de loop van 2010 beschikbaar zou komen. Tot op heden is er niets in de App Store verschenen.  Via de app of de mobiele website kan onderweg een opname ingesteld worden. UPC wist bij het aankondigen van de app nog niet of ze ook iets voor andere mobiele telefoons zouden gaan ontwikkelen. Het streamen van tv-programma’s zoals bij de SlingBox, lijkt er bij UPC niet te komen.

Bron: iPhoneclub/Broadcast Magazine

Bericht delen