Dinsdag 16 januari 2018

UPC en Ziggo samen als mobiele operator

Kabelaars Ziggo en UPC bieden gezamenlijk, als één partij, op een kavel 2,6 GHz-spectrum in de veiling voor mobiel breedband. De eerste stap naar een volledige fusie, voorspelt een telecomanalist. Onlangs werd duidelijk dat niet Ziggo maar ‘Ziggo 4’ wil meebieden in de aanstaande frequentieveiling. Dat bleek vorige week tijdens de zitting van het kort geding van KPN en Vodafone tegen het ministerie van Economische Zaken, waar ook de advocaat van ‘Ziggo 4 BV’ aanwezig was als belanghebbende partij.

In de frequentieveiling, die geland staat voor 20 april, kunnen gevestigde telecomoperators en nieuwkomers bieden op frequentieblokken. Het 2,6 GHz-spectrum is bedoeld voor mobiel breedband van de volgende generatie, 4G, zoals Wimax of LTE. ‘Ziggo 4’ is echter een bijzondere vennootschap, zo blijkt uit nadere inspectie van het uittreksel van de Kamer van Koophandel. Het bedrijf heeft nul werknemers en alleen vier bevoegde bestuurders. Twee van die bestuurders zijn van Ziggo, de andere twee van UPC.

Voor UPC zijn dit Chief Financial Officer (CFO) Ritchy Drost en VP Corporate Development Mick Fernhout. De andere bestuurders zijn Bert Groenewegen (CFO van Ziggo) en Mirko Mensink (Director Corporate Development bij Ziggo). Het bedrijfje richt zich volgens de eigen omschrijving “op de aanleg en exploitatie van netwerken ten behoeve van mobiele en vaste telecom- en multimediadiensten, alsmede het aanbieden van voornoemde diensten.”

Het is niet ongebruikelijk dat er voor een dergelijke veiling een nieuwe BV wordt opgericht als vergunninghouder van het spectrum. Opmerkelijk is wel dat beide bedrijven geen enkele ruchtbaarheid hebben gegeven aan dit zeer strategische partnerschap.

Bron: Webwereld

Bericht delen