dinsdag 16 januari 2018

Uitzending Gemist verhoogt videokwaliteit

Sinds maandag biedt Uitzending Gemist 1 Mbit videokwaliteit voor programma’s vanaf juni 2010. Tot dusver bood Uitzending Gemist, het videoportal van de publieke omroep, video’s aan met een kwaliteit van 500 Kbps. Met deze stap kan de publieke omroep weer concurreren met RTL Gemist, dat de hoge kwaliteit al eerder aanbood.

De bitrate van Programma Gemist bij SBS is slechts 464 Kbps, zo heeft de zendergroep aan Broadcast Magazine laten weten. Persvoorlichter Dik Nagtegaal van SBS Broadcasting zegt hierover: “Hiermee is het videomateriaal prima op groter formaat te bekijken. Daarnaast wijs ik je graag op onze VOD-dienst Veamer.nl waarop films en series op 1,5 Mbit te bekijken zijn.” Bij Veamer kost het bekijken van een speelfilm als Komt een vrouw bij de dokter 4,99 euro, terwijl RTL voor een aflevering van RTL Boulevard 1 euro vraagt. De diensten van Uitzending Gemist (ruim 60.000 programma’s van de publieke omroep) blijven gratis.

De overheid wil overigens dat een deel van Uitzending Gemist overdag op slot gaat, om bijvoorbeeld te voorkomen dat kinderen gaan kijken naar Spuiten en Slikken van BNN of PowNews van PowNed met een reportage over 3D pornofilms. Omroep.nl wil de verantwoordelijkheid hiervoor bij ouders leggen en overweegt de invoering van een parental guidance-filter voor Uitzending Gemist.

De nieuwe site, die eveneens geschikt is gemaakt voor de iPad, is te vinden op http://beta.uitzendinggemist.nl.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen