Dinsdag 16 januari 2018

Subsidie voor innovatieve en regionale pers

Het Stimuleringsfonds voor de Pers verleent bijna 3 miljoen euro subsidie om de innovatie in de pers en journalistiek te versterken. Van de 92 aanvragen zijn er 21 gehonoreerd, maakte het fonds vrijdag bekend. Vooral initiatieven van regionale kranten en omroepen krijgen steun.

Het hoogste subsidiebedrag van 476.500 euro is toegekend aan Interactief in Gelderland, een project van De Gelderlander en Omroep Gelderland. Beide organisaties richten een gezamenlijke mobiele redactie op die de regio in trekt om samen met burgers journalistieke onderwerpen uit te werken voor radio, televisie, internet en de krant.

Het Friesch Dagblad krijgt 241.250 euro om de krant en de website te kunnen vernieuwen en uit te breiden. De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) sleept eveneens een bedrag van ruim twee ton binnen om videojournaals van twee minuten te gaan maken en te verspreiden via internet en smartphones.

RTV Oost gaat samenwerken met de Twentsche Courant Tubantia, te beginnen op het gebied van kunst en cultuur en lifestyle. Samen willen ze rondom deze thema’s een tv-programma, een internetplatform en een magazine ontwikkelen. Dagblad De Pers is een van de tien landelijke projecten die voor het project iPers subsidie tegemoet kunnen zien. De krant wil lezers hiermee in staat stellen om artikelen digitaal te bewerken en verder te verspreiden.

Bron: Omoep Brabant

Bericht delen