Dinsdag 16 januari 2018

Sport en politiek scoren massaal op internet

De Olympische Winterspelen in Vancouver en de crisis in het kabinet hebben de afgelopen dagen honderdduizenden geïnteresseerden naar nieuwssites op het internet getrokken. Zowel nos.nl als nu.nl bestempelen donderdag als een ”topdag” door de vele bezoekers die ze op hun nieuwssites mochten verwelkomen. Dat lieten woordvoerders van beide websites vrijdag weten.

”In totaal konden we gisteren 927.000 unieke bezoekers noteren”, aldus Roeland Stekelenburg, verantwoordelijk voor de nieuwe media-toepassingen bij de NOS op vrijdag. ”Alleen de dag na de aanslag op de koninklijke familie op Koninginnedag in Apeldoorn kwamen er meer bezoekers naar www.nos.nl”. De Olympische website van de omroep heeft tijdens de eerste week van de Olympische Spelen 1.245.000 bezoekers getrokken.

Hoofdredacteur Laurens Verhagen van Nu.nl: ”Er is vanaf dag één heel veel belangstelling voor onze Olympische Spelenspecial. In totaal hebben we nu 6,7 miljoen pageviews gegenereerd, bij 700.000 unieke bezoekers”. Op de site werd donderdag 17,8 miljoen keer een nieuwsbericht aangeklikt. Het best gelezen bericht, Ministers onder hoogspanning in overleg, werd meer dan 200.000 keer bekeken.

Bron: Nu.nl

Bericht delen