dinsdag 16 januari 2018

SKO meet bekeken streams van SBS

Per 1 februari worden ook de bekeken streams van de SBS zenders gemeten en gerapporteerd in het SKO WEB-TV project. SKO introduceerde per 1 september 2008 de eerste rapportages uit het SKO WEB-TV onderzoek. In opdracht van SKO brengen Nedstat BV en Intomart GfK het kijkgedrag naar tv-programma’s op internet in kaart. Het betrof echter in eerste instantie programma’s van RTL Nederland en de Nederlandse Publieke Omroep.

De aanvulling met de SBS-zenders zorgt er voor dat alle brede zenders binnen SKO nu gemeten worden. Jeroen Verbeek (Directeur Interactieve Media bij SBS Broadcasting) zegt hierover: “We hebben de afgelopen tijd enorm geïnvesteerd op het gebied van online. Met name het aanbod van videocontent is vergroot. In onze bezoekcijfers zien we dat de populariteit van Programma Gemist elke maand toeneemt. Ik ben dan ook erg blij dat dit resultaat voor iedereen zichtbaar wordt doordat we nu worden meegenomen in de metingen van het SKO.”

Bas de Vos (directeur SKO) zegt: “SKO is verheugd dat we nu de televisiecontent van RTL, NPO en SBS kunnen meten aangezien we daarmee een vollediger beeld krijgen van wat er online aan televisie opgevraagd wordt.”

Bron: Stichting KijkOnderzoek

Bericht delen