Dinsdag 16 januari 2018

RTL Twitterdebat meest getwitterde onderwerp

Twitterend Nederland heeft massaal deelgenomen aan het eerste RTL Twitterdebat. Op het digitale debat op www.rtldebat.nl kwamen 27.000 bezoekers af. Samen verzonden zij ruim 30.000 tweets. Daarmee was het RTL Twitterdebat tussen 21.00 en 21.30 uur het meest getwitterde onderwerp wereldwijd.

Debatleider Frits Wester: “Het was een fantastisch experiment, waaraan massaal is deelgenomen. We hebben ervoor gekozen om het debat voor iedereen toegankelijk te maken en alle tweets te laten zien. Daardoor ging het ontzettend snel en was het soms lastig te volgen. Gelukkig waren de tweets van de politici goed te volgen omdat ze een eigen stream hadden. Heel spannend, maar geweldig om te doen.”

Politici en kiezers debatteerden per twitter over zes stellingen, aan de hand van thema’s als veiligheid, economie en milieu. De Piratenpartij kwam volgens bijna 30 procent van de bezoekers als beste naar voren, met Marianne Thieme (circa 13 procent) en Halsema (circa 12 procent) als tweede en derde.

De drukte werd Alexander Pechtold van D66 iets te veel: “IK WORD ZEEZIEK VAN DAT BEELDSCHERM … EN HEB PAS 1 BORREL OP ….#rtldebat”. André Rouvoet van de ChristenUnie: “Heerlijke chaos, dat #rtldebat… Maar erg leuk! Tussendoor nog 2 interviews gegeven. Nu thuis. Hèhè… Vannacht ff wat uren slaap pakken!”.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen