Dinsdag 16 januari 2018

RTL komt met web-only interviewprogramma

RTL start op 15 april met een interviewprogramma dat alleen via internet wordt uitgezonden. Op en Top NL wordt een interactief programma voor en door ondernemende Nederlanders. De kijker maakt deel uit van een online denktank en kan meedenken over de zakelijke uitdagingen waar de gasten voor staan. RTL Nieuws-verslaggever Hella Hueck gaat het presenteren.

Hueck zegt dat ze al een tijdje met het idee voor een web-only interviewprogramma rondliep. We hebben in de avonduren de RTL Nieuws studio vrij en waarom dan niet een goed programma maken waarbij we kunnen experimenteren en leren, schrijft de verslaggever bij Rethinking Media.

De RTL-leiding was enthousiast en wilde het internetprogramma overdag gaan herhalen op RTL Z. Maar Hueck vond dat geen goed idee: “Want dan zit ik weer in het keurslijf van 12,5 minuut omdat het reclameblok er zometeen in moet. Op en Top NL moet juist geen strak format krijgen. Het programma zal per keer verschillen. De ene keer duurt het misschien een kwartier, de week daarop een uur. Dat bepalen de kijkers en de gast samen.”

In het programma praat Hueck met ondernemende Nederlanders en kunnen de kijkers ook vragen stellen. “Ik wil graag kijken of het een stap verder kan: de kijker wordt onderdeel van een online denktank en kan kritisch meedenken en -praten over de uitdagingen waarvoor de gast in kwestie staat. De mening van de expert of een frisse blik van de buitenstaander, het is allemaal welkom.”

Naast Hueck en de kijker doen ook een aantal ‘razende reporters’ mee: jong, journalistiek talent dat een podium krijgt om te laten zien wat ze kunnen. Behalve reportages maken treden zij op als ‘side-kick’ bij het programma en selecteren de vragen die online gesteld, zegt Hueck.

Bron: Mediajournaal

Bericht delen