Dinsdag 16 januari 2018

RTL Gemist nu ook op mobiel

RTL Nederland heeft RTL Gemist nu ook beschikbaar gemaakt voor de mobiele telefoon. Met één klik kan vrijwel alle RTL tv–content tot maximaal twee dagen na de dag van uitzending worden teruggekeken.

De service is via www.rtlgemist.nl te gebruiken op ‘elke moderne, mobiele telefoon met voldoende 3G-bereik’, zo meldt de zendergroep, maar op een iPhone is dat niet het geval.

“RTL Nederland wil aanwezig zijn waar de consument actief is, met content die gemakkelijk en snel te bekijken is. De uitbreiding van de video-catch-up service RTL Gemist naar mobiel internet past in deze strategie”, zegt Arno Otto, Managing Director Digital Media RTL Nederland.

Ongeveer een uur na uitzending kan de consument de content terugvinden op zijn of haar mobiel. De indeling van het scherm werkt eenvoudig met de drie keuzeknoppen: eergisteren, gisteren en vandaag.

De mobiele dienst omvat zowel free-of-charge (nieuws en weer) en pay-per-view- content, zoals RTL Boulevard en GTST. Er zijn twee betaalmethoden mogelijk: content billing of sms billing. Bij beide methoden verloopt de betaling via de rekening van de mobiele telefoonaanbieder.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen