Dinsdag 16 januari 2018

Omzet KPN gedaald, winst gestegen

De omzet van KPN daalde in het tweede kwartaal licht met 1,7 procent tot 3,3 miljard euro, maar de nettowinst (na belastingen) steeg aanzienlijk met 26 procent tot 465 miljoen euro. Deze cijfers zijn dinsdagmorgen bekendgemaakt.

De winststijging van 26 procent kwam mede tot stand door een daling van de operationele kosten met 5,8 procent. Scheepbouwer benadrukte dat zijn onderneming ook de komende tijd de kosten verder zal verlagen door bedrijfsprocessen te optimaliseren. Tegelijkertijd blijft KPN fors investeren in televisie, glasvezel en mobiele data.

De omzetten op de consumentenmarkt stegen het tweede kwartaal met vijf procent tot 990 miljoen. In de televisiemarkt nam KPN’s marktaandeel toe met één procentpunt tot 14 procent. Dat is mede het gevolg van de grote reclamecampagne voor interactieve televisie.

De zakelijke markt heeft nog last van tegenwind door de economische omstandigheden, waardoor bepaalde investeringen uitblijven en prijzen onder druk staan. De omzet kwam het laatste kwartaal uit op 604 miljoen euro, 4,3 procent minder dan het jaar ervoor.

Bron: ND

Bericht delen