dinsdag 16 januari 2018

NOS pleit bij Apple voor versoepeling app-beleid

De NOS wil dat Apple soepeler omgaat met het toestaan van zogenoemde apps voor de iPhone en iPad. Deze oproep deed Roeland Stekelenburg van de NOS tijdens een door Apple georganiseerde bijeenkomst over de iPad in Amsterdam. De NOS heeft momenteel als beleid dat zoveel mogelijk gewoon via websites moet, en niet via apps.

Aan apps kleven namelijk de nodige nadelen, aldus Stekelenburg. Zo is een app lastiger te beheren, moet 30 procent van de opbrengsten aan Apple worden afgedragen en is een app veel minder flexibel dan het web. Maar het grote nadeel van het NOS-beleid is de afwezigheid in de App Store. “Dit is voor ons echt een probleem”, aldus Stekelenburg. Hij roept Apple op soepeler om te gaan met de regels dan nu het geval is, en ook snelkoppelingen naar de site toe te staan. Dus geen complete app, maar een icoontje dat naar de site verwijst.

Concurrenten De Telegraaf en NU.nl hebben overigens wel een app voor de iPad. Via de applicatie van NU.nl werden in de maand augustus ruim zes miljoen pagina’s opgevraagd, tegen een miljoen pagina’s voor de gewone site door iPad-gebruikers.

Bron: Nu.nl

Bericht delen