dinsdag 16 januari 2018

NOS Journaal 24 en Politiek 24 live op de iPhone

De NOS Journaal applicatie voor de iPhone heeft een update gekregen. De belangrijkste verandering is dat nu live videobeelden doorgegeven kunnen worden. Vandaag heeft de NOS dit geactiveerd, zo meldt hoofd nieuwe media Roeland Stekelenburg.

“Als eerste zullen we onze themakanalen Politiek 24 en Journaal 24 doorzetten, waardoor het NOS Journaal, maar bijvoorbeeld ook de verhoren van Bos en Wellink voor de commissie-De Wit (via Politiek 24) live te volgen zijn.”

Al sinds de zomer van 2008 zijn Politiek 24 en Journaal 24 te volgen via de NOS Mobiel applicatie, die echter alleen beschikbaar was voor het Symbian- en Windows Mobile-platform. iPhone-bezitters zijn dus vanaf donderdag niet langer achtergesteld ten opzichte van liefhebbers van bijvoorbeeld Nokia-telefoons.

Stekelenburg vervolgt: “Het live doorzetten van videobeelden via de iPhone (en de iPod Touch) was lange tijd een probleem vanwege de afwijkende videoformaten die Apple gebruikte. Na eerdere experimenten tijdens de Tour de France en Prinsjesdag hebben we die techniek nu voldoende onder controle om de live mogelijkheid structureel toe te voegen aan de applicaties en websites die we voor de iPhone en iPod Touch beschikbaar hebben.”

Bron: NOS Weblogs

Bericht delen