Dinsdag 16 januari 2018

NOS geeft 'audio-nieuwsupdate' via Twitter

De NOS biedt vanaf vandaag nieuwsbulletins via Twitter aan. Het zijn audionieuwsbulletins die via het Twitteraccount @NOSHeadlines te luisteren zijn. De ‘audio-updates’ worden op werkdagen van 07.00 tot 19.00 uur en in het weekeinde van 08.00 uur tot en met 15.00 uur ieder heel uur verstuurd. Al langer worden via Twitter audiolinkjes aangeboden om radiofragmenten te beluisteren. Maar met het structureel aanbieden van speciaal voor Twitter gemaakte bulletins, slaat NOS Headlines een nieuwe weg in.

Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws: “Het past in het beleid van de NOS om onze programma’s aan zoveel mogelijk mensen via zoveel mogelijk kanalen aan te bieden. We doen dat al via radio, televisie, internet en diverse mobiele applicaties. Daar komt nu dus Twitter bij. Op deze manier kan iedereen, onder meer op zijn of haar mobiel, nu ieder uur het laatste nieuws van NOS Headlines beluisteren.”

De Twitter-nieuwsbulletins worden gemaakt door de redactie van NOS Headlines. Ieder uur wordt het ‘oude’ bulletin vervangen door een geactualiseerde versie. Iedereen die @NOSHeadlines volgt op Twitter, krijgt vanaf nu ieder uur een nieuwe link waarmee het laatste bulletin te beluisteren is.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen