Dinsdag 16 januari 2018

NOS brengt nieuwsupdates van 1 minuut

Met ingang van woensdag bundelt de NOS vijf keer per dag het nieuws in 60 seconden. De eerste nieuwsupdate op die dag is om 07.30 uur te zien, gevolgd door updates om 09.30, 12.30 15.30 en 17.30 uur. De videobulletins zijn van maandag tot en met vrijdag beschikbaar op www.nos.nl en via de mobiele website van de NOS, m.nos.nl.

De NOS brengt de gehele dag door nieuws op radio en televisie, internet en mobiel. Wat betreft video zijn dat losse video-items of complete Journaal-uitzendingen op (digitale) televisie en internet die overdag tussen de 5 en 10 minuten duren. Wie zo’n complete uitzending te lang vindt, kan nu kiezen voor een round-up van het nieuws in 60 seconden. In deze minuut wordt een totaalbeeld gegeven van het belangrijkste nieuws van dat moment.

Volgers van de NOS op Twitter (@NOS) ontvangen een tweet als er een nieuwe ’60 seconden-update’ op de site staat. Ook komt er een RSS-feed beschikbaar van het 60 seconden bulletin. De videobulletins zijn op onregelmatige tijden ook te zien op de digitale kanalen NOS Journaal 24 en 101.TV.

De nieuwsupdates van 60 seconden passen in het beleid om de NOS om haar programma’s aan zoveel mogelijk mensen via zoveel mogelijk kanalen aan te bieden.

Bron: NOS

Bericht delen