Dinsdag 16 januari 2018

Nominaties Lokale Omroep Awards bekend

Op woensdag 2 juni 2010 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. In totaal zijn er 288 programma’s van 97 verschillende lokale omroepen ingezonden. De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s in de categorieën: radio, televisie, crossmediaal en presentatietalent. Met het uitreiken van deze awards wil de OLON de kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren.

Alle deelnemende omroepen deden automatisch mee in de strijd om de titel Lokale Omroep van het Jaar 2010. Na een voorselectie zijn de tien beste lokale omroepen van Nederland genomineerd voor deze titel. De jury heeft bij de selectie van deze omroepen onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws, gebruik van nieuwe mediatechnologieën en een actuele, informatieve website.

De genomineerden voor Lokale Omroep van het Jaar 2010 zijn:
Beuningen: Webfm & Webtv
Breda: StadsRTV Breda
Bronckhorst: Ideaal
Enschede: TV Enschede FM
Groningen: OOG
Haarlemmermeer: MeerRadio & MeerTelevisie
Maastricht: RTV Maastricht
Nijmegen: Nijmegen1
Rijnwoude: Omroep Rijnwoude
Venlo: Omroep Venlo

De jury van de Lokale Omroep Awards 2010 bestaat uit: juryvoorzitter Marieke de Vries (NOS), Mezen Dannawi (NPO), Kees de Groot (Media Academie), Timo Kamst (Opleidingscoördinator 3FM), Jeroen Latijnhouwers (RTL 4) en Fleur Wallenburg (NOS Headlines). Het jurysecretariaat wordt gevormd door Carmen Fernald (KRO) en Mireille van der Werff (freelance regisseur en redacteur).

Bron: ANP/Broadcast Magazine

Bericht delen