Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe studio voor Big Orange Music

Big Orange Music heeft in Pand Noord te Amsterdam een nieuwe audiostudio in gebruik genomen. Big Orange Music, onder meer bekend als winnaar van Het Gouden Kalf voor beste filmmuziek voor de film ‘Bolletjesblues’ (2006), is sinds 2000 uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van toegepaste compositie en sounddesign bij beeld. Naast het componeren van muziek voor dramaproducties, legt Big Orange Music zich in de nieuwe studio’s toe op voice-over recording, sounddesign en muziek voor radio- en televisiecommercials.

Vincent de Koning, mede-oprichter van Big Orange Music: “De meeste reclamebureaus bevinden zich in deze regio. Om hen optimaal te kunnen bedienen, is het belangrijk om in de buurt te zitten. Daarbij kunnen we voor presentaties ook gebruikmaken van de bioscoopzaal in Pand Noord, dus is het voor ons de ideale plek.”

Om akoestisch neutrale ruimtes te creëren, is akoesticus Eelco Grimm ingeschakeld. Op zijn advies is bijvoorbeeld zilveren bekabeling gelegd in de twee studio’s en de opnameruimte. Daarnaast is voor spraak niet de gebruikelijke Neumann-microfoon, maar een buizenmicrofoon van het merk Violet Flamingo geplaatst om optimaal resultaat te behalen.

Architectenbureau Workshop of Wonders heeft het interieur van de studio’s ontworpen. Binnen het design zijn de akoestische materialen onzichtbaar opgenomen in het interieur en met het gekleurde licht in de achterwand van de studio kan voor elke opdracht de juiste sfeer worden neergezet.

Bron: Big Orange Music/Broadcast Magazine

Bericht delen