Nederland prominent in internettelevisie
Dinsdag 16 januari 2018

Nederland prominent in internettelevisie

Nederland is zeer promintent aanwezig op de markt van internettelevisie en webcasting, stelt het Dutch Webcasting Institute, dat sinds vorige week een overzicht toont van het aanbod aan Nederlandstalige internettelevisie- en webcastingsites.

Het overzicht van Nederlandstalige webcasts op de website van Onpoint Webcasting Magazine bevat meer dan 2200 sites. Goede voorbeelden zijn Leraar24.nl, GoedTV.nl, PIT.tv en OncologieTV.nl. Het komt volgens het Dutch Webcasting Institute steeds vaker voor dat documentaires uitsluitend via internet worden vertoond.

Technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat de webvideo zich van het computerscherm naar de televisie in de woonkamer verplaatsen zijn de basis voor de groeiende populairiteit van internettelevisie.

Volgens cijfers van iSuppli zal de wereldwijde verkoop van apparatuur waarmee internet video in de woonkamer kan worden bekeken in 2013 vervijfvoudigen ten opzichte van 2009. iSuppli verwacht dat er in 2013 376,5 miljoen ‘entertainment-oriented consumer electronics platforms’-units over de toonbank gaan, tegen de 80,5 miljoen unit die in 2008 zijn verscheept. Dan gaat het over TV’s, videogame consoles, set-top boxes, en andere gadgets waarmee je het internet op kunt.

Bericht delen