Dinsdag 16 januari 2018

NCRV stopt met Nederland P

Aan het einde van dit jaar zal de NCRV stoppen met het internet-uitzendplatform Nederland P, ‘het publiekste net van Nederland’. De belangrijkste reden hiervoor is het tegenvallende bezoekersaantal, met een gemiddelde van zo’n 3000 bezoekers per maand.

De NCRV ziet niettemin met plezier terug op de afgelopen uitzendperiode. In de periode 2009 – 2010 werden 655 televisie- en 174 radio-uitzendingen door de verschillende ‘omroepen’ aangeboden. In deze periode kwamen 110 ‘omroepen’ online. Het programma-aanbod was gevarieerd en kwam uit stad en land, mede door de samenwerking met de OLON-omroepen.

Met sommige ‘omroepen’ werden de afgelopen periode co-creaties gemaakt, zoals bijvoorbeeld de documentaire Voel Je Thuis, die op 7 november op themakanaal Spirit24 te zien is. Anderen, zoals bijvoorbeeld omroep SRTV, Media ’t Gooi en LiandaTV haalden regelmatig de media door over hun ‘omroep’ en over hun uitzendingen op Nederland P te informeren.

De NCRV wijst erop dat er inmiddels andere distributieplatforms beschikbaar zijn. ‘Denk daarbij bijvoorbeeld aan Vimeo en YouTube waar men een eigen kanaal kan beginnen. Voor radiomakers zou Radionomy.com/nl een alternatief kunnen zijn.’

Bron: NCRV

Bericht delen