Makayama komt met Chitter.tv
dinsdag 16 januari 2018

Makayama komt met Chitter.tv

Oud tv-regisseur Vincent Verweij richtte in 2004 Makayama op. Het multimediabedrijf is vooral bekend om het ontwikkelen van een aantal iPhone-apps, maar mengt zich met Chitter TV ook in de Twitter-hype. Vincent Verweij, CEO van Makayama, meldt hierover: “We zijn eigenlijk nog in bèta en er is dus nog geen sprake van een officiële launch. Chitter.tv combineert twee populaire bezigheden: tv kijken en twitteren.”

“Chitter.tv is een ‘mashup’ van Twitter met streaming tv-kanalen, waardoor je tegelijkertijd naar programma’s kunt kijken en erover kunt twitteren, op dezelfde pagina. Je leest live wat anderen van tv-programma’s vinden en je kunt erover meepraten. Met Chitter wordt TV kijken interactief en sociaal. Het is eigenlijk zoals je vroeger in de huiskamer met je ouders, of in een studentenhuis zat te kijken, maar dan via Twitter. Lekker commentaar geven op de tv-presentatoren en nieuwsgebeurtenissen, praten over de muziek die op MTV wordt gedraaid, of je lekker ergeren aan een gast in Pauw en Witteman.”

Hij vervolgt: “Ik kwam op het idee toen ik eind vorig jaar naar Nova zat te kijken, met de laptop op de schoot en tweets zag langsflitsen met de #nova hashtag. Ik ging die hashtag toen volgen en zag dat er al spontaan meerdere ‘backchannels’ waren ontstaan rond tv-programma’s zoals Nova, Pauw en Witteman en het NOS Journaal. Alleen moest je dus tegelijkertijd je tv aan hebben staan om het te kunnen volgen.”

“Aangezien die programma’s ook op internet te volgen zijn, dacht ik dat het makkelijk was om dat allemaal op één pagina te doen. Een webprogrammeur heeft toen vrij snel een eerste concept in elkaar gezet.”

Bericht delen