Dinsdag 16 januari 2018

HitRadio Veronica en Veronica Rock Radio gelanceerd

Nederland is twee radiostations met de naam Veronica rijker. De Sky Radio Group heeft HitRadio omgedoopt tot HitRadio Veronica en gelijktijdig Veronica Rock Radio gelanceerd. Over de reden voor de naamswijziging laat de Sky Radio Group niets los.

Een jaar geleden heette HitRadio Veronica nog TMF HitRadio. Die naam moest worden aangepast om dat MTV Networks de samenwerking met de Sky Radio Group niet wilde verlengen. Het station zou toen HitRadio TMS gaan heten, maar het werd op 1 november uiteindelijk HitRadio. Nu verandert de naam dus opnieuw.

Veronica Rock Radio is een internetstream die nonstop rockmuziek uitzendt. De stream is te beluisteren via de site van Radio Veronica, radioportals en ook op mobiele telefoons.

In totaal heeft de Sky Radio Group nu vier stations met de naam Veronica. Naast Radio Veronica zijn dat dus HitRadio Veronica en Veronica Rock Radio. Eerder lanceerde het bedrijf al Veronica Top 1000 Allertijden.

De Sky Radio Group is voor 85 procent in het bezit van Telegraaf Media Groep NV en voor 10 procent van Vereniging Veronica, de resterende 5 procent is in handen van o.a. Ab Trik en Ton Lathouwers die het management vormen.

Bron: Radiofreak / Sky Radio Group

Bericht delen