Dinsdag 16 januari 2018

Hacker maakt mailadressen 3FM buit

Hacker Darkc0ke gijzelde 22.000 e-mailadressen van radiozender 3FM om af te dwingen dat de zender een nummer van Rick Astley zou draaien. 3FM doet aangifte bij de politie.

Op zondagavond kwam er bij 3FM een aantal mails binnen van een hacker die zich zelf Darkc0ke noemt en dreigde databasegegevens van de zender te publiceren als er niet een bepaald nummer werd gedraaid op de radio. Een woordvoerster van 3FM bevestigt dit: “Maar we zijn daar uiteraard niet op in gegaan.”

Het dreigement is door de zender wel direct serieus genomen en na controle bleek er inderdaad een gat te zitten in de database. “Die kwetsbaarheid is zo snel mogelijk verholpen”, aldus de zegsvrouw. Het dichten van het gat kwam te laat om te voorkomen dat de adressenlijst werd ontvreemd. De zender doet aangifte van de datadiefstal.

Ter verdediging voert Darkc0ke aan dat hij de zender heeft gewaarschuwd. “Ik heb 2 weken geleden een mail gestuurd met informatie over het lek”. Daar werd echter nooit op gereageerd. “Ze wisten er dus wel van af, ze gaan gewoon onvoorzichtig met data van hun luisteraars om.”

3FM weet niets van een eerdere mail. “Hij heeft op zondagavond een aantal dj’s gemaild. Hij zegt dat hij eerder heeft gemaild, maar dat is niet bij ons aangekomen”, verklaart de zegsvrouw.

Bron: Webwereld

Bericht delen