Dinsdag 16 januari 2018

Google TV combineert internet en televisie

In het derde kwartaal van 2010 moeten de eerste apparaten uitgerust met Google TV op de markt verschijnen. Deze apparaten zullen internet en televisie gaan combineren. Dat heeft Google bekendgemaakt op de officiële blog.

Het bedrijf zal Google TV samen met Logitech en Sony aan gebruikers aanbieden. De browser Google Chrome in combinatie met Google TV moet ervoor gaan zorgen dat gebruikers websites kunnen raadplegen op hun tv en gemakkelijk kunnen switchen tussen televisie en internet.

Het gebruik van televisie zal bij Google TV iets veranderen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld door middel van zoekopdrachten door televisiekanalen zappen. In een video laat het bedrijf verder zien hoe gebruikers het platform kunnen raadplegen. Google heeft bij de presentatie van Google TV ontwikkelaars ook uitgedaagd om speciale applicaties te ontwikkelen voor het nieuwe platform.

Door de samenwerking met Sony en Logitech kan Google TV in hardware zoals Bravia-televisies en Blu-ray spelers worden aangeboden. Google TV zal gebruik maken van de software Android die Google ook gebruikt voor de smartphones van het bedrijf.

Bron: Nu.nl

Bericht delen