Dinsdag 16 januari 2018

Experiment duurzaamheid podiumlicht

Op woensdagavond 3 november kunnen liefhebbers in de Rotterdamse Schouwburg deel uitmaken van een bijzonder experiment met duurzame podiumbelichting. Scapino Ballet Rotterdam en Danstheater AYA dansen fragmenten uit lopende voorstellingen, waarbij ze afwisselend belicht worden met conventionele en duurzame podiumbelichting. Het publiek beantwoordt na elk fragment een paar enquêtevragen over de beleving van de voorstelling.

De resultaten zijn onderdeel van een uitgebreider onderzoek naar duurzame podiumbelichting. De Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) wil met dit project ‘Duurzaamheid On Stage!’ energiebesparing stimuleren. De hulp van het publiek is nodig.

Duurzaamheid on Stage! is tot stand gekomen dankzij een Energie Onderzoeks Subsidie van Agentschap NL en met steun van HA Rental, DutchView BV, Lightco Nederland BV, Flashlight, Rolight, Fairlight, Controllux, Rotterdamse Schouwburg, Odeon De Spiegel Zwolle, Gemeente Zwolle en Scapino Ballet Rotterdam.

De VPT staat voor de vakinhoudelijke ontwikkeling van de podiumtechniek en theatervormgeving. Centraal staan de begrippen innovatie, kennisverspreiding, netwerk en belangenbehartiging. Duurzaamheid On Stage! wordt gefaciliteerd door: HA-RENTAL, LIGHTCO, Flashlight, Rolight, Niek Heijboer Lichtadvies.

Bron: VPT/Broadcast Magazine

Bericht delen